Hoe werk ik thuis? – Quennie

We moeten er (bijna) allemaal aan geloven: Thuiswerken. Ook bij AppTime (Pegamento) werken we voornamelijk thuis. Dat is natuurlijk een hele verandering en elke medewerker gaat hier anders mee om. In ons wekelijkse blog ‘Hoe werk ik thuis’ bespreken wij hoe onze medewerkers hun thuiswerk situatie inrichten en wat ze hier van vinden. Werk jij ook vanuit huis en wil je jouw bijzondere, grappige of leuke verhaal met ons delen? Laat het ons weten via een van onze social media kanalen en wie weet staat jouw verhaal hier binnenkort ook!

Ik ben Quennie Donker er werk sinds augustus 2019 als accountmanager bij Pegamento.

Hiervoor heb ik altijd in de klantcontact sector gezeten, waar ik me voornamelijk bezig hield met proces optimalisatie. Het leukste aan mijn werk bij pegamento vind ik dat ik in meerdere keukens kan kijken en bedrijven kan helpen hun processen te optimaliseren door met technologie de klantcontact medewerkers te ondersteunen

  1. Wat dacht jij toen je hoorde dat we opeens massaal moesten thuiswerken? Of beter, wat was je allereerste reactie?

    Toen ik hoorde dat we massaal moesten thuiswerken moest ik flink omschakelen, normaal ben ik 80% van mijn tijd onderweg en bij klanten, dus hoe ging ik dat doen!?

2. Heb je wel eens eerder structureel thuisgewerkt?

Ik heb nooit eerder structureel thuis gewerkt, wel eens een ochtend of een dagje voor of na afspraken maar ben toch het liefst onder de mensen op kantoor of onderweg.

 

3. Hoe ziet jouw thuiswerkplek er uit? Kan je hier iets over vertellen? Heb je deze speciaal in moeten richten? Heb je dit plekje in het huis moeten claimen? Of had je al een uitgedost kantoor op zolder?

Ook mijn vriend moest volledig thuis werken, dit hebben we eerst samen aan de keuken tafel geprobeerd. Al snel kwamen we er achter dat dat niet ideaal was, ik ben nog al snel afgeleid,  en heb ik boven een mijn werkplek ingericht. Zo konden we beide rustig bellen en vergaderen en hebben we elkaar ook nog iets te vertellen tijdens de lunch of aan het eind van de dag.

4. Hoe zit het met jouw gezinssituatie? Heb je kinderen/huisdieren/een partner waarmee je jouw thuiswerkplek moet delen? Zo ja, hebben jullie speciale afspraken gemaakt omtrent thuiswerken?

We hebben geen speciale afspraken gemaakt behalve dat ik boven werk en hij beneden.

Soms vergeet ik nog wel eens de deur dicht te doen tijdens een call en dan krijg ik een appje of ik alsjeblieft de deur dicht wil doen.

5. Hoe ervaar je het thuiswerken tot nu toe?

Het thuis werken gaat prima,  maar mijn werk is voornamelijk klanten bezoeken en netwerken en presentaties geven. Zelf vind ik het prettiger om mensen in de ogen te kijken maar ook te kunnen reageren op no-verbale communicatie wat lastig is via videobellen.

6. Heb je iets grappigs/raars/opmerkelijks meegemaakt tijdens het thuiswerken wat je wil delen?

Wat ik leuk vind is het kijkje in de werk/woon/zolder/slaap kamer van je collega’s, de achtergrondgeluiden, kinderen die ineens door het beeld rennen. Het is niet geregisseerd en dit levert soms grappige beelden op.

7. Hoe houd je contact met je collega’s? En mis je het zien van je collega’s?

We videobellen regelmatig daarnaast hebben we een standaard koffie moment met het team waar we even niet over werk praten maar gewoon slap ouwehoeren en slechte grappen vertellen.

Ondanks dat mis ik het in real life zien van mijn collega’s!

8. Wil je nog iets na vertellen of zeggen?

Nee eigenlijk niet.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten